Batavus sponsort damesteam SC Heerenveen

Batavus en Nationale Fiets Projecten sponsoren damesvoetbalteam SC Heerenveen

 

Het damesvoetbalteam van SC Heerenveen maakt een forse professionaliseringsslag door. Om de hoge ambities waar te kunnen maken, kan je niet zonder de steun van het bedrijfsleven. Batavus en Nationale Fiets Projecten dragen SC Heerenveen al jaren een warm hart toe. Speciaal voor het Vrouwenvoetbalteam stelt Batavus daarom, samen met Nationale Fiets Projecten, fietsen ter beschikking. Het vrouwelijk voetbaltalent kan daarmee comfortabel van en naar het voetbalstadion fietsen. De fietsen zijn bij Batavus op donderdag 19 december aan het dameselftal van SC Heerenveen overhandigd.

 

Vrouwen bereiken steeds vaker de top, ook in voetbal. Het niveau van vrouwenvoetbal is de laatste jaren sterk gestegen en het is in Nederland al de snelst groeiende sport. Ook het vrouwenteam van SC Heerenveen maakt een opmerkelijke ontwikkeling door. Kort geleden werd Jacco Koops, succesvol coach van meerdere Olympische zeilteams, nog toegevoegd aan de staf van het damesteam SC Heerenveen. Met ambitieuze doelstellingen en een professionele aanpak wordt nu gericht gewerkt aan een mooie toekomst voor dit team. Zo kan speelster Vivianne Miedema al rekenen op de belangstelling van diverse Europese topclubs, waaronder Bayern München en grote clubs uit Frankrijk en Scandinavië. Zij speelde zich in de kijker door haar deelname aan het Nederlands elftal en is bovendien topscorer in de BeNe-league en in de WK-kwalificatie wedstrijden in Europa.

 

Menno Visser, Commercieel Directeur van Batavus: "Batavus houdt van ambities en wij dragen daarom, samen met Nationale Fiets Projecten, graag een steentje bij in deze ontwikkeling. De voetbaldames kunnen, als zij in de buurt (komen) wonen, gratis gebruikmaken van een fraaie Batavus. Daarmee kunnen zij veilig en comfortabel van en naar het voetbalstadion. Het is bovendien de ideale warming-up en cooling-down voor de wedstrijden en trainingen. Wij gaan de prestaties van dit team de komende jaren natuurlijk extra goed in de gaten houden!".

 

Bob Dijksma, Algemeen Directeur van Nationale Fiets Projecten voegt hieraan toe: "Wij stimuleren het gebruik van de fiets in het woon-werkverkeer en zijn blij dat de fiets op deze manier extra aandacht krijgt. Zelfs voor deze sportieve dames is dit extra stukje bewegen goed voor hun gezondheid en prestaties. Een signaal naar alle werknemers in Nederland om vaker de fiets naar hun werk te pakken".