Batavus is hoofdsponsor van wereldrecordpoging e-bike fietstocht

Wel eens 150 Batavus e-bikes in één lange rij achter elkaar zien rijden? Op zondag 30 maart 2014 kan dat tijdens de e-bike opstapdag (Windmee dag) in Friesland. Friesland wil hiermee het “Guinness World Record of Most Electrical Bicycles in one string” verbreken en opent hiermee het toeristisch (fiets)seizoen 2014.

  

E-bike Windmee dag

Tijdens de e-bike Windmee dag op zondag 30 maart verplaatst de recordreeks van 150 elektrische Batavus Monaco E-go®’s zich om 13.30 uur van Makkum (vanaf recreatiecentrum de Holle Poarte) naar Gaast via de IJsselmeerkust weer terug naar de Holle Poarte in Makkum. De e-bikers moeten in 1 lange rij achter elkaar - met evenveel ruimte tussen elkaar - een rit van 3 km (tot Gaast) afleggen. 

 

Bij terugkomst wordt het record naar verwachting officieel bevestigd en krijgen de deelnemers een bijbehorend certificaat uitgereikt. Tijdens en na de recordpoging nodigt E-Bike Fryslân in samenwerking met Batavus iedereen uit om kosteloos een e-bike uit te proberen.

 

De recordpoging is een initiatief van E-bike Fryslân in samenwerking met Beleef Friesland, als opening van het (fiets)seizoen. Batavus is hoofdsponsor van dit evenement.  

 

Meer informatie: website E-bike Fryslân