In de maand oktober 2015 zette de Nachtfietser het licht aan! Hoe? Op een speciaal verlichte Batavus Razer reed hij door Nederland en bracht hij op verschillende ludieke manieren het belang van fietsverlichting onder de aandacht. De Nachtfietser maakte onderdeel uit van de Lichtbrigade van de ANWB. Samen kwamen ze onder het motto ‘Straatverlichting aan? Fietsverlichting aan!’ in actie voor veilige en goede verlichting op de fiets. Wij ondersteunden deze actie, want ook wij vinden goede verlichting op de fiets erg belangrijk en besteden hier veel aandacht aan bij onze fietsen. 

Neem bijvoorbeeld onze speciaal ontwikkelde Aerflow verlichting, waarbij je ook vanaf de zijkant goed zichtbaar bent. Voor deze #lichtaan actie hebben we een speciale, ANWB gele Batavus Razer ontworpen. De Nachtfietser doorkruiste hier 's avonds en 's nachts heel Nederland mee. De Razer scheen de Nachtfietser onderweg goed bij en gaf hem nét dat steuntje in de rug vanwege de krachtige ondersteuning. Verschillende Batavus dealers gaven de fiets onderweg een onderhoudscheck. En op 19 oktober bracht de Nachtfietser een bezoek aan Batavus.

Toon meer
Bezoek Nachtfietser aan Batavus

Bezoek Nachtfietser aan Batavus

Op 19 oktober heeft Paul de Nachtfietser als onderdeel van de route door heel Nederland samen met een aantal ANWB leden Batavus bezocht. Onze commercieel directeur Menno Visser gaf hen een rondleiding door onze showroom en fabriek. De Nachtfietser probeerde duidelijk te krijgen waar op de prioriteitenlijst fietsverlichting voor ons staat. Hoe is dit in de afgelopen jaren ontwikkeld? Innoveert Batavus? Kun je fietsverlichting maken die nooit stuk gaat? De Nachtfietser kreeg in zijn zoektocht antwoord op deze vragen. Wil jij hier ook meer over weten? Bekijk dan het filmpje hieronder en krijg meteen een kijkje in onze fabriek.

Bezoek Nachtfietser aan Batavus

Uit het blog van de Nachtfietser

Onno Kramer, collection manager bij Batavus, vertelt: “De laatste trend is, om de verlichting van de koplamp vanuit de voorvork te laten komen, die hierdoor iets verder naar boven doorloopt. Dit zorgt voor een solide en duurzame bevestiging aan het frame. Een fietslampje dat aangedreven wordt door een dynamo is weliswaar een degelijk product, maar enkel zolang de bedrading klopt, en daar gaat het vaak mis. Afgaand op de instemmende geluiden om me heen, herkent eenieder de ergernis van het gerommel met kapotte bedrading. Bovendien is de hoeveelheid lux, de eenheid van verlichtingssterkte, die een ouderwets fietslampje produceert (om en nabij de 4 lux), eigenlijk te weinig om goed te kunnen zien en met name om gezien te wórden in het donker.”

Ook heeft de verlichting een kleine metamorfose ondergaan, zodat we de kop- en achterlamp nu ook meer van opzij zien, waardoor we nog zichtbaarder zijn in de avonduren.

 

Lees het volledige verhaal van Paul hier.

Krachtige Yamaha middenmotor en lichtgewicht accu

Krachtige Yamaha middenmotor en lichtgewicht accu

De Razer is een sportieve e-bike, speciaal gemaakt voor dagelijks gebruik tijdens wat langere afstanden. Bijvoorbeeld om naar je werk te fietsen. De fiets is voorzien van een betrouwbare Yamaha middenmotor. De accu zit op het frame, dit zorgt voor een ideale gewichtsverdeling. Voor de Nachtfietser is de accu natuurlijk speciaal in de ANWB kleuren uitgevoerd.

Krachtige Yamaha middenmotor en lichtgewicht accu
Hydraulische remmen en centraal geplaatst display

Hydraulische remmen en centraal geplaatst display

Even een stukje sneller fietsen, dat is geen probleem met de Razer. Maar ook veilig weer tot stilstand kunnen komen is natuurlijk noodzakelijk. Daarom is de Razer voorzien van hydraulische remmen, die ervoor zorgen dat je krachtig en soepel kunt afremmen.

 

Zien hoe snel je fietst of hoe vol de accu nog zit, kan op het handige display. Deze zit centraal op het stuur, voor goed overzicht. Daarnaast kun je de Razer veilig bedienen zonder de handen van het stuur te halen.

Hydraulische remmen en centraal geplaatst display
Veilige verlichting en GIO Special Award

Veilige verlichting en GIO Special Award

Ook aan de zichtbaarheid in het donker is gedacht: met één druk op de knop zet je het voor- en achterlicht aan. Met het achterlicht ben je zelfs goed van opzij zichtbaar; deze Aerflow verlichting is bekroond met het 3 sterren RAI keurmerk voor fietsverlichting (RKF).

 

Deze e-bike met sportieve uitstraling is erkend als Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2014 en is daarnaast ook bekroond met de prestigieuze GIO Special Award for Excellence in de categorie originaliteit.

Veilige verlichting en GIO Special Award
De Batavus Razer

Een sportieve e-bike voor dagelijks fietsverkeer.

Veilig op pad

Wat betekent veiligheid voor Batavus?

Verlichting check

Wil jij weten waar je je verlichting kunt laten checken?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief