Veilig onderweg met Batavus

Wanneer je veel fietst vind je het vast prettig dat je zeker kunt zijn van je fiets. Een fiets met componenten die betrouwbaar zijn en die je altijd weer veilig thuisbrengt. Dan zit je goed met een fiets van Batavus!

Altijd zichtbaar onderweg met slimme verlichting

Altijd zichtbaar onderweg met slimme verlichting

Extra veilig en slim verlichtingssysteem  

De Vizi-verlichting is voorzien van een sensor waardoor de fiets automatisch ‘groot licht’ geeft bij donker weer of in de avond. Zo ben je optimaal zichtbaar voor anderen én zie je de weg beter, zonder dat je er zelf aan hoeft te denken. 

 

Geen gedoe meer bij stoplichten

Doordat de Vizi-verlichting een standlichtfunctie heeft, ben je ook zichtbaar als je voor het stoplicht staat te wachten. 

 

Batterijen zijn verleden tijd

Bij een stadsfiets werkt de Vizi-verlichting op de naafdynamo, waardoor lege batterijen op dat onhandige moment dus verleden tijd zijn. 

 

Makkelijk aan en uit

Bij elektrische fietsen werkt de verlichting via de accu en is deze eenvoudig via het display te bedienen. 

 

Banden met reflectiestrip

Onze fietsen hebben natuurlijk ook reflecterende banden die oplichten in het donker zodra er een lamp op schijnt. Ook dit vergroot je zichtbaarheid in het verkeer.

Altijd zichtbaar onderweg met slimme verlichting
Verkeersveiligheid op de fiets is meer dan alleen verlichting

Verkeersveiligheid op de fiets is meer dan alleen verlichting


Een veilige fiets heeft natuurlijk meer te bieden dan alleen goede verlichting. Denk bijvoorbeeld aan:

 • betrouwbare remmen;
 • antislip pedalen;
 • een stijf frame;
 • een solide bagagedrager.
Verkeersveiligheid op de fiets is meer dan alleen verlichting

Bereid je fiets goed voor op winterse omstandigheden

Je fiets heeft onder het winterweer te lijden. Daarom hebben wij een paar handige tips en adviezen voor je samengesteld. Dan kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je bij vorst of sneeuw de weg op gaat en voel je je veilig en zeker onderweg. Dat maakt fietsen in de winter een stuk plezieriger.

Batavus helpt je met wat tips voor de winter

Steek je regelmatig een beetje tijd en energie in de volgende voorzorgs- en onderhoudsmaatregelen, dan krijg je daar veel fietsplezier voor terug.

 

 • Maak je fiets regelmatig goed schoon, zeker als je door pekel hebt gereden. Dit maakt ook de rest van het onderhoud gemakkelijker.
 • Controleer de remblokjes van je fiets en vervang ze als ze glad zijn.
 • Let ook op de remkabels. Zorg ervoor dat hier geen vocht in zit of kan komen, want dan kunnen ze vast vriezen en kun je niet meer remmen. Je kunt dit voorkomen door ze goed te smeren.
 • Smeer je ketting ook goed. Vraag je Batavus dealer welke olie je het beste kunt gebruiken in de winter.
 • Controleer het profiel van je banden grondig en vervang ze wanneer ze versleten raken. Wist je dat er zelfs winterbanden voor fietsen bestaan? Fiets je veel in de winter, kun je overwegen om deze aan te schaffen.
 • Zorg dat je onderweg altijd goed zichtbaar bent en dat je verlichting optimaal werkt.
 • Heb je een elektrische fiets, bewaar je accu dan vorstvrij. Meer tips en informatie over de invloed van kou op je accu vind je hier.
 • Breng je fiets ook af en toe naar je Batavus dealer voor onderhoud, bijvoorbeeld twee keer per jaar. Je fiets gaat langer mee als hij regelmatig onderhouden wordt.

Het is niet alleen belangrijk dat je veilig onderweg bent, maar het is net zo belangrijk dat je je e-bike accu op een veilige manier oplaadt. Hoe je dat doet? Bekijk dan de onderstaande video.

 

 

Toon meer
Meer informatie? Bezoek een Batavus dealer!

Meer informatie? Bezoek een Batavus dealer!

Meer informatie over het onderhouden van je Batavus fiets vind je hier. Heb je nog vragen over het onderhoud van je fiets? Dan geeft de Batavus dealer je graag aanvullend advies. Vind een Batavus dealer bij jou in de buurt. Benieuwd naar alle fietsen van Batavus? Kom dan langs bij De Fietser in Ede en maak een afspraak, zodat je goed bent voorbereid op alle weersomstandigheden.

Meer informatie? Bezoek een Batavus dealer!