Iedereen kan e-biken!

Veel mensen denken dat je minder sportief bezig bent op een e-bike. Je hoeft toch minder hard te trappen en je bent nog sneller ook. Dat is waar, maar je hebt het helemaal zelf in de hand. Wil je zelf harder trappen dan zet je hem in een lage ondersteuningsstand, wil je juist minder hard trappen, dan zet je je elektrische fiets in een hogere stand. Het voordeel van een e-bike is dat je makkelijker lange afstanden aflegt. Woon je in een straal van 20 km van je werk vandaan? Lees dan vooral verder.

Met een elektrische fiets kom je verder

Met een elektrische fiets kom je verder

Heel Nederland fietst. Jij vast ook. Even naar de supermarkt, even naar een vriend, de kinderen naar de crèche, is toch vlakbij. Als je sportief bent, fiets je die 10 km naar je werk misschien ook nog wel. Maar wat als je nou een nieuwe baan krijgt? En wat nou als die nieuwe baan net wat verder weg is? Misschien 15 km heen? Of zelfs 20? Bij deze afstanden haken toch veel mensen af, dan is het net iets fijner en minder vermoeiend met de auto. Je moet toch ook nog energie overhouden voor het werk? Dan hebben we heel goed nieuws voor je: mensen die een elektrische fiets hebben, leggen met gemak die 15 of 20 km naar hun werk af. Sommigen zelfs wel 30 of 40 km. Op die manier kom je wel aan je dagelijkse beweging. Een e-bike is dus helemaal geen nepfiets: het vervangt juist de auto! Goed voor het milieu en voor je lijf. Dubbel voordeel dus!

Met een elektrische fiets kom je verder

Een fluitje van een cent

Voor een e-bike hoef je he-le-maal niet technisch te zijn. Eigenlijk hoef je maar twee dingen te kunnen (naast het fietsen zelf): het aan-knopje vinden en de pijltjes voor meer en minder steun. Het enige waar je misschien aan moet wennen is dat aan de ene kant van het stuur (links) de bediening voor de trapondersteuning zit en aan de andere kant (rechts) de versnellingen. Als je dan een heuvel op gaat, kun je de trapondersteuning een tandje hoger zetten, maar het is dan ook wel zo handig om de fiets in een lagere versnelling te zetten. Zodra je een heuveltje, duin of viaduct aan ziet komen, kun je dit gewoon ruim van tevoren doen, of gewoon aan het gashendeltje draaien (lees hier beneden meer over de Power Assist!)

Net dat extra duwtje in de rug

Je kent het misschien wel. Je hebt een drukke dag achter de rug en ‘s avonds heb je ook nog plannen. Snel naar huis, even wat eten en weer door. Dan kost het fietsen je best veel energie, volgende keer toch maar weer met de auto of het OV, denk je dan. Met een e-bike worden die fietsmomenten juist leuk!  Je komt gewoon aan je lichaamsbeweging zonder over je grens heen te gaan. Zonder dat je tegen de rit op gaat zien. Heb je die dag toch extra veel energie? Dan doe je het gewoon zonder trapondersteuning (dat kan ook!), of in een lagere stand en dan even met wat extra hulp het viaduct op. Heb je je dag gewoon niet? Dan zorg je ervoor dat de accu goed is volgeladen en zet je hem lekker in de hoogste stand. Niets geen stress of je de bus haalt of niet, of dat hij diverse stops moet maken. Jij bepaalt nu hoeveel energie je stopt in de reis!

Als je wat extra spierkracht nodig hebt

Als je wat extra spierkracht nodig hebt

Fietsen is hartstikke gezond dat weten we allemaal in ons kleine kikkerlandje. Maar als je wat ouder wordt, worden je spieren wat minder krachtig en misschien voel je je ook niet meer zo fit als vroeger. De ene dag misschien wat beter dan de andere. Je weet dat je elke dag moet bewegen om je spieren in conditie te houden, die intentie heb je ook echt wel. Fietsen belast je lichaam minimaal, maar houdt je conditie wel op peil, dat weet je als de beste. Platte stukken fietsen gaan ook nog wel prima, maar een heuveltje of viaduct op, nee, daar moet je niet (meer) aan denken. En dan al die verkeerslichten waarvoor je steeds moet wachten. Met wachten geen probleem, maar om weer weg te fietsen, dat valt niet mee. Eerst een stukje steppen om vaart te maken en daarna op je zadel komen, voordat het licht weer op rood springt. Maar ook voor jou biedt de elektrische fiets uitkomst! Je bepaalt zelf hoeveel trapondersteuning je nodig hebt en hoeveel je zelf nog mee kunt trappen. Je zult merken dat het niet uitmaakt of je nou op een vlak stuk fietst of wat graadjes omhoog, het gaat allemaal even makkelijk!

Als je wat extra spierkracht nodig hebt
Power Assist en Walk Assist

Power Assist en Walk Assist

Vond je het al moeilijk om de laatste jaren op een gewone fiets weg te fietsen? En denk je dat dat nog moeilijker is op een elektrische fiets? Niets is minder waar! Op veel e-bikes zit een zogenaamd ‘gashendeltje’ waarmee je als het ware gas kunt geven in plaats van te steppen. Deze functie wordt Power Assist genoemd. Houd je van stevig doortrappen en kun je er niet tegen als diegene voor je nét iets langzamer fietst dan jij? Ook dan kun je deze functie gebruiken: je kunt dan met net wat meer power inhalen en met net wat meer kracht een heuveltje op.  Je hoeft ook niet bang te zijn dat je de fietsenkelder niet uitkomt door het extra gewicht van de e-bike. Op elektrische fietsen met Walk Assist kun je namelijk simpel op een knop drukken om de fiets mee te laten rijden terwijl je loopt. Hier kun je meer lezen over Power Assist en Walk Assist.

Power Assist en Walk Assist

Met je pubers fietsen

Tjongejongejonge, nog maar net 50 en je lijkt je beste jaren al te hebben gehad. Al dat werk achter de computer is ook niet de beste training. Of heb je gewoon heel sportieve kinderen? Samen met hen op de fiets naar opa en oma sla je in ieder geval liever over. Jij pakt de auto wel. Maar je weet best dat je conditie dan alleen maar verder achteruit gaat. Met een elektrische fiets houd je je pubers op de fiets gemakkelijk bij. Misschien dat zij nu eens hijgend aankomen bij opa en oma omdat ze jou willen bijhouden.

Peuters en kleuters achterop

Peuters en kleuters achterop

Je vond niets heerlijker dan dat ritje ‘s ochtends op de fiets met je kleuter achterop naar school. Die heerlijke frisse lucht, de ontspanning, voordat je thuis weer aan het werk moet of achter je bureau. Maar nu gaat de jongste beginnen op de peuterspeelzaal en met twee kinderen op de fiets is het gewoon niet te doen. Je moet wel een uur bijkomen als je weer thuis bent. Dat wordt dus toch weer meer en meer de auto die je pakt. Heb je al eens gedacht aan een elektrische fiets? Een paar keer drukken op het pijltje omhoog en je merkt niet eens dat je de kinderen bij je hebt. Wat betreft het gewicht dan. Met een e-bike heb jij je ochtendmeditatie weer terug! Lees meer over veilig fietsen met kinderen.

Peuters en kleuters achterop

Speciale regels voor de snelste e-bikes

Ben je vooral een avondmens en kom je ‘s ochtends je bed gewoon niet uit? Moet je je boterham gauw naar binnen proppen en red je het dan wéér niet om naar je werk te gaan op de fiets? Wat dacht je dan van een supersnelle elektrische fiets? We hebben namelijk ook elektrische fietsen met extra power die net even wat harder kunnen, tot zo'n 45 km/uur als je meetrapt. Met zo’n e-bike hoef je ‘s ochtends niet meer te stressen en kun je je toch aan je goede voornemens houden. Lees voordat je zo’n e-bike aanschaft wel over de speciale regels voor deze snelle elektrische fietsen op deze pagina!

Voor iedereen een e-bike!

Voor iedereen een e-bike!

Wie je ook bent, hoe oud je ook bent, wat je ook doet, waar je ook heen moet, voor iedereen hebben we een elektrische fiets. Dus ook voor jou! Hebben we jou hier nog niet van overtuigd? Stap dan binnen bij een van onze Batavus E-bike E-experts of bij ons Testcenter De Fietser in Ede. Behalve dat je hier onze experts de oren van het hoofd kunt vragen, kun je ook elektrische fietsen uitproberen. Dan duurt het waarschijnlijk niet lang totdat ook jij niet meer zonder je e-bike kunt.

Voor iedereen een e-bike!