Batavus testresultaten

De afgelopen perioden hebben wij meerdere awards, nominaties en eervolle vermeldingen mogen ontvangen voor onze fietsen, waar wij erg trots op zijn. Onderstaand vind je een greep uit onze prijzenkast.

 

Batavus Fonk E-go® - Winnaar Telegraaf Nationale Fietstest en Winnaar AD fietstest 2019

 

De Batavus Fonk E-go®  heeft meerdere prijzen weten te pakken in de Telegraaf Nationale Fietstest en de AD fietstest.Volgens de AD is de Batavus Fonk E-go® als beste getest in de categorie E-bikes t/m € 1499. De fiets blinkte mede uit door het lage gewicht, de soepele ondersteuning en de prettige instap. In het oordeel van de Telegraaf Nationale Fietstest kwam de Batavus Fonk E-go® naar voren als een uitstekende koop voor als je een basis elektrische fiets voor in de stad koopt. Het was dan ook geen verassing dat de prijs werd gewonnen in de categorie Betaalbare Elektrische Fietsen.

 

 

Batavus Stream - de beste uit de test van de Consumentenbond

 

De Stream krijgt als testoordeel een 8,5 van de Consumentenbond. De bouwkwaliteit krijgt in het juryrapport een 10! Een grote actieradius is belangrijk, daar kom je mee thuis. Batavus wist de juiste verhouding van techniek, kracht en accuduur te vinden. De Consumentenbond gaf ook hiervoor namelijk een 10! Het oordeel van de Consumentenbond over de Batavus Stream luidt: 

"Deze fiets met Yamaha-middenmotor geeft veel ondersteuning onder alle rijomstandigheden en biedt een grote actieradius bij de sterkste ondersteuning. Hij heeft goede remmen en de koplamp geeft goed licht."

In 2015 waren we al enorm trots te vernemen dat de Batavus Stream dat jaar de beste elektrische fiets was volgens de Consumentenbond. De concurrentie heeft ons nog niet weten in te halen, want ook in 2016 is de Stream wederom de beste elektrische fiets in de test!

Lees hier het uitgebreide testoordeel. 

 

CNCTD. E-go® winnaar van test Elektrischefietsen.com in de prijsklasse €1.000 t/m €1.499 met overall score van 9,0

De CNCTD. E-go® is met een overall score van 9,0 testwinnaar geworden in de prijsklasse € 1.000 t/m 1.499 van de ElektrischeFietsen.com. Fietstest 2016. Op prijs/kwaliteitsverhouding scoort de CNCTD. E-go® een 8,5.


De CNCTD. E-go® wordt beoordeeld als een prima fiets met een lekkere ondersteuning. “Leuk design voor jong publiek. Het zadel is groot en zithouding is comfortabel. De fiets beschikt niet over een uitgebreid display. De CNCTD. E-go® wordt beoordeeld als een hele fijne fiets”. De uitgebreidere testresultaten vind je hier.

 

De Zonar zeer goed getest door Op Pad

De Batavus Zonar wordt door de ‘test betaalbare fietsen voor een lichte fietsvakantie’ van Op Pad beoordeeld als een degelijke fiets met sublieme rijeigenschappen. De Zonar werd in 2015 al tot Fiets van het Jaar bekroond. Het juryoordeel: de fiets heeft weinig toeters en bellen, oogt degelijk en eigentijds. De Zonar moet het vooral hebben van zijn prima rijeigenschappen. De fiets is een lichte allrounder, want de Zonar is niet alleen prima inzetbaar voor korte fietsvakanties, ook voor woon-werk verkeer leent de fiets zich prima.


De afwerking van de fiets staat volgens het testpanel op een hoog niveau. Opvallend vindt men het strakke lakwerk en de mooie bekabeling. Lees hier het uitgebreide testoordeel.

 

Batavus Quip wederom in de prijzen: Fiets van het Jaar 2016


De Batavus Quip is verkozen tot Fiets van het Jaar 2016! Hier zijn wij enorm trots op. De jury over de fiets: “Het is Batavus gelukt een trendy fiets te maken voor dagelijks fietsverkeer. De Quip heeft zeer prettige rijeigenschappen. Naast functionaliteit heeft Batavus wederom een statement gemaakt met dit opvallend design voor het urban segment. De stadfiets heeft een concurrerende prijsstelling en het materiaalgebruik is lovenswaardig,” aldus de vakjury in het kort over de Quip. Het hele juryrapport van de Fiets van het Jaar 2016 kun je hier lezen.

 

Batavus Quip wint GIO Special Award for Excellence

Batavus is trots! De nieuwe Batavus Quip is, naast de erkenning als Goed Industrieel Ontwerp, bekroond met de GIO Special Award for Excellence in de categorie Originaliteit! Voor Batavus is dit een ongekende eer, aangezien zij wederom als enig fietsmerk is bekroond met een van de vijf Special Awards die jaarlijks worden uitgereikt aan de meest onderscheidende deelnames. Meer over deze bekroning is hier te vinden.

  

 

Milano E-go® winnaar in de prijsklasse €2500 t/m €2999 

De Milano E-go® is met een score van 8,5 testwinnaar prijs/kwaliteitsverhouding geworden in de prijsklasse €2500 t/m €2999 van de ElektrischeFietsen.com Test 2015. Door een gevarieerd testpanel is er gekeken naar de eigenschappen en gebruiksgemakken van zeven verschillende elektrische fietsen. De Overall Score is een mooie 8,0. Het algemene testoordeel van het panel is: 

 

‘’Een fraaie fiets met een helder display. Deze is uitgebreid, gemakkelijk afneembaar en goed afleesbaar. De bediening zit links bij het handvat. Het display heeft een aansluiting voor het laden van bijvoorbeeld je telefoon. De fiets is voorzien van de Bosch Active middenmotor. De motor geeft een prettige ondersteuning tijdens het fietsen. Wel moet je met deze motor heuvelop zorgen met schakelen dat je in het goede toerental blijft fietsen om voldoende ondersteuning te houden. De motor is licht hoorbaar.’’ Meer informatie over de test en het oordeel over de Stream is hier te vinden. 

 

Winnaar categorie Jongensfietsen: CNCTD. 3 

De Fietsersbond heeft in samenwerking met het Algemeen Dagblad diverse schoolfietsen getest, waaronder onze CNCTD. 3 herenfiets. Deze fiets is uitgeroepen tot Winnaar Fietstest 2015 in de categorie Jongensfietsen. Het uiterlijk, de goede zit en het rijgedrag vielen in de smaak. Het eindoordeel is: ''Dankzij rijgedrag, goede zit en hoog oordeel van de testers winnaar bij de jongensfietsen.'' De doelgroep, jongens van ongeveer 13 jaar oud, gaven de CNCTD. 3 een 9,4 als rapportcijfer.

 

 

 

Testwinnaar schoolfietsen door ANWB Kampioen: CNCTD. meidenfiets!

De Batavus CNCTD. damesfiets is als winnaar uit de fietstest voor schoolfietsen van de Kampioen (ANWB) gekomen. De stoer gestylde kwaliteitsfiets wordt met name geroemd om haar fijne rijgedrag, de mooie looks plus afwerking, het sterke lakwerk en het fijne zadel. Als eindoordeel kreeg de fiets een +, de hoogste score. De volledige testresultaten vind je hier.

Stream: winnaar Plus Magazine e-bike test 2015

Voor de fietstest van Plus Magazine zijn dit jaar vijf modellen tot 2.500,- getest door Pluslezers. De Batavus Stream heeft met een 8,1 de hoogste score in de test behaald en is hiermee de groepswinnaar. Het testoordeel over de Stream is zeer positief: ‘’Batavus heeft met de Stream een fantastische e-bike ontworpen. De Yahama middenmotor ondersteunt uitstekend, maar is niet echt stil. Het is wel een beetje opletten, want als je niet de juiste versnelling hebt ingeschakeld is de ondersteuning iets minder gelijkmatig. De Nexus zeven-versnellingsnaaf voldoet goed en ook de hydraulische velgremmen zijn prima. De afwerking is van goede kwaliteit. Zadel, vering en instelbaarheid zijn prima, wat een comfortabel -rijgedrag garandeert.’’ 

 

 

Stream Beste uit de Test Consumentenbond en E-Diva Beste Koop test Consumentenbond

In mei 2015 heeft de Consumentenbond bij de jaarlijkse onafhankelijke elektrische fietsen test de Batavus Stream uitgeroepen als 'Beste uit de Test'. Daarnaast is de Batavus E-Diva betiteld als 'Beste Koop'.

 

Stream Beste uit de Test

Het testoordeel over de Stream (8,5): "Deze fiets met Yamaha-middenmotor geeft veel ondersteuning onder alle rijomstandigheden en biedt een grote actieradius bij de sterkste ondersteuning. Hij heeft goede remmen en de koplamp geeft goed licht. Wel is de ondersteuning bij constante snelheid van wisselend niveau en maakt de motor een minder prettig geluid."

 

E-Diva Beste Koop

Het testoordeel over de E-Diva (7,6): "Deze klassiek ogende transportfiets rijdt erg stabiel, vooral in rechte lijn en heeft een comfortabel zadel. Op de accu met middelgrote capaciteit kom je onder de sterkste ondersteuning toch nog 28 kilometer ver. De lage prijs van de fiets rechtvaardigt dat er standaard geen snelheidsmeter op zit. Door de voorwielmotor stuurt hij wat log en de remprestaties voldoen maar net."

 

Overige Batavus e-bikes uit de test

Ook de Batavus Monaco E-go®, Genova E-go® en Milano E-go® zijn door de Consumentenbond aan een test onderworpen en hebben een goede score gekregen.

 

Monaco E-go® (8,0): "De Batavus Monaco is een klassiek gestylede stadsfiets met trommelremmen [rollerbrakes, red.] en de motor in het achterwiel [voorwiel, red.]. De voorvork en het zadel zijn geveerd."

 

Genova E-go® (7,6): "De Genova-fiets van Batavus heeft trommelremmen [rollerbrakes, red.], het zadel en de voorvork zijn geveerd." De parkeerassistentie en boost-functie, goede verlichting en zeer comfortabele zadel worden als pluspunten genoemd.

 

Milano E-go® (7,3): "De Milano is een goed uitgeruste en technisch bij-de-tijd zijnde e-bike van Batavus. Door zijn Bosch-middenmotortechniek levert hij een soepele ondersteuning."

 

 

Bronzen plaats categorie Trekkingfietsen Op Pad Outdoor Awards: Zonar

Het oordeel van de jury was: ‘Toegankelijk instapmodel voor beginnende vakantiefietsers. Dankzij de voor- en achterdrager geschikt voor fietstochten langs B&B’s, kampeervakanties over goede asfaltwegen en vlak tot glooiend landschap én dagelijks gebruik. Niet voor de heavy stuff.’

 

De Batavus Zonar is een sportieve en lichtgewicht fiets, voor recreatieve ritten én voor dagelijks gebruik, die standaard uitgerust is met de unieke Batavus Aerflow koplamp en het bijbehorende achterlicht. Beiden bekroond met het 3 sterren RAI keurmerk voor fietsverlichting (RKF). Met vering en naafdynamo weegt deze snelle fiets 17 kilo en behoort daarmee tot de lichtste in zijn (prijs)klasse. 

 

 

Dinsdag testwinnaar categorie stadsfietsen

De Batavus Dinsdag is uitgeroepen tot beste stadsfiets in de Nationale Fietstest van De Telegraaf (2015). Dit is te lezen in de speciale fietsspecial van de krant, die op zaterdag 11 april uitkwam. De Nationale Fietstest vindt elk jaar plaats, in samenwerking met de Consumentenbond en de Fietsersbond.

 

Juryrapport Dinsdag

De Dinsdag scoorde bij alle testers goed en kwam daarom als algemeen winnaar uit de bus. "Hij scoort als hoogste omdat de som van alle onderdelen klopt. Het gebruikersoordeel is hoog, en ook het lage gewicht en het mooie uiterlijk tellen mee", aldus het testteam van de Nationale Fietstest. Het rijgedrag, de styling en de afmontage van de fiets scoorden het hoogste. Ook de achterverlichting viel erg goed in de smaak, onder meer doordat de lamp ook aan de zijkant verlicht, waardoor de fiets extra opvalt in het donker.

 

Ook e-bikes goed getest

De Milano E-go® kreeg vier sterren. Het display vond men uitgebreid, makkelijk afneembaar en goed afleesbaar, met prettige knopjes. Ook voor het rijgedrag, stijfheid en comfort van de fiets kreeg hij een goede beoordeling. "Een goed rijdende en comfortabele fiets", was de eindconclusie.

 

Ook de Mont Blanc Easy® kreeg vier sterren. De ondersteuning voldeed onder alle omstandigheden goed. Eindoordeel: "Goede fiets, met sublieme en volkomen stille ondersteuning. Maar afmontage wat eenvoudig en gewicht aan de hoge kant."

  

 

Eervolle vermelding bij Bike of the Year award: de Razer

De Batavus Razer heeft een eervolle vermelding gekregen van de jury tijdens de Bike of the Year verkiezing. De verkiezing, een initiatief van technologiefederatie Agoria en mobiliteitsvereniging VAB, bekroont de beste (elektrische) fietsen die op de Belgische markt te koop zijn. Het is de tweede prijs voor deze elektrische fiets, die recentelijk ook al erkend werd als Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2014.

 

Sportief karakter en soepele ondersteuning

Een jury van vakspecialisten, geholpen door een consumentenpanel voor de verkiezing van beste elektrische fiets, hebben tijdens een uitgebreide testdag alle deelnemende fietsen aan een reeks van kritische testen onderworpen. Er werd een onderscheid gemaakt tussen drie categorieën: stadsfietsen (max 1500 euro), racefietsen (max 5000 euro) en elektrische fietsen (max 2500 euro). De jury geeft een eervolle vermelding aan de Batavus Razer. "Hij heeft een sportief karakter, een uiterst stabiel frame en geruisloze en soepele ondersteuning."

 

Ideale gewichtsverdeling

De Batavus Razer is een opvallende, onderhoudsvriendelijke en sportieve e-bike die je bij de dagelijkse ritten van wat extra power voorziet. De ideale e-bike voor woon-werkverkeer door de krachtige Yamaha middenmotor en een lichtgewicht accu die op het frame geplaatst is. Daardoor is het gewicht ideaal verdeeld op de e-bike. Je haalt de accu er gemakkelijk af, zodat je hem in huis of op kantoor kunt opladen. De rotatie-, snelheids- en trapkrachtondersteuning dragen bovendien bij aan een comfortabele en sportieve ondersteuning. De Batavus Razer is leverbaar in de kleuren zwart mat (dames en heren) en groen (alleen heren).

 

 

Zonar uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2015

De Batavus Zonar is verkozen tot Fiets van het Jaar 2015. Dat is bekend gemaakt tijdens de Nationale (E)Bike Testdagen in Expo Haarlemmermeer. Het is de tweede prijs voor deze fiets, die recentelijk ook al erkend werd als Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2014.

 

Juryrapport

Basis voor de beoordeling is de geschiktheid voor de gebruikersgroep. De vakjury beoordeelt de fietsen op de eigen specifieke prestaties in relatie tot het doel waarvoor de betreffende fiets is ontworpen. In het juryrapport motiveerde de vakjury haar keuze voor de Batavus Zonar als Fiets van het Jaar 2015. De jury heeft “met name de combinatie van sportiviteit, gebruiksgemak en rijeigenschappen als zeer goed beoordeeld. De fiets is licht en zeer compleet voor de prijs waarvoor Batavus de fiets aanbiedt. Alles aan deze fiets klopt. Het geheel is meer dan de som der delen."

 

 

Razer bekroond met GIO Special Award

De Batavus Razer was al erkend als Goed Industrieel Ontwerp voor 2014, maar is dinsdag 14 oktober 2014 ook bekroond met de GIO Special Award for Excellence in de categorie originaliteit. Een ongekende eer omdat Batavus als enig fietsmerk is bekroond met een van de zes Special Awards die jaarlijks worden uitgereikt aan de meest onderscheidende inzendingen op elk van de zes beoordelingscriteria: respect, functionaliteit, ergonomie, vormgeving, originaliteit en materiaalgebruik.

 

De mening van de vakjury was zeer positief: “De Razer slaat een brug tussen jeugd en elektrische fietsen, tussen de scooter en de fiets, maar ook tussen de bus en fietsen. Er is sprake van een integratie van een voertuig met aandrijving en opslag van de batterij, die mooi geïntegreerd is in het design. Het loopt mooi in elkaar over. Dit is origineel omdat het een nieuwe fase inluidt van elektrische fietsen, waarbij het een volwassen product is geworden dat ook in de segmentatie van de jeugd een plaats heeft.”

 

Ook erkenningen voor de Dinsdag en de Zonar

Naast de GIO erkenning en Special Award for Excellence voor de Razer hebben ook de Batavus Dinsdag en Zonar een GIO erkenning gekregen. Menno Visser: “Het winnen van de GIO erkenningen en de Special Award for Excellence is voor ons een bevestiging dat we met onze nieuwe modellen iets vernieuwends laten zien. We komen met de Batavus Razer, ontwikkeld met de jongere doelgroep generatie Y in het achterhoofd, tegemoet aan de vraag naar een sterke elektrische krachtpatser die er nog super trendy uitziet ook. De auto kan voortaan thuis blijven staan, want de Razer is ideaal voor woon-werk verkeer.”

 

 

Mont Blanc Easy® uitstekend getest door ElektrischeFietsen.com

De Batavus Mont Blanc Easy® is zeer goed beoordeeld in de test van ElektrischeFietsen.com. De Mont Blanc Easy® is met een 9,5 winnaar prijs/kwaliteitsverhouding geworden in de prijsklasse €2.000,- tot €2.499,-. De totaal score was met een 8,5 nét niet genoeg om overall winnaar te worden. Als sterke punten van de Mont Blanc Easy® werden de directe ondersteuning bij het wegrijden, groot en helder display, grote brede handvatten voor extra comfort, een nette afwerking van het frame, het achterlicht dat in de accu is weggewerkt, de brede comfortabele instap, de stevige standaard en natuurlijk de stille motor genoemd.

Hoge scores drie Batavus modellen in Nationale e-bike test Telegraaf

In de Nationale Telegraaf Fietstest voor e-bikes hebben drie Batavus modellen zeer goede beoordelingen gekregen. De Monaco E-go® werd als winnaar verkozen in de categorie tot €2.000,-. De Milano E-go® enVentoux Easy® kregen vier en vijf sterren.

 

De Monaco E-go®: winnaar categorie tot €2.000,-

Met de Monaco E-go® kan er gekozen worden uit drie verschillende accu’s: 300Wh, 400Wh of 500Wh. Dat maakt dit model zowel geschikt als elektrische stadsfiets als ook voor recreatieve doeleinden. Wat betreft het oordeel van het panel geeft de fiets blijk van een ‘uitgebreid en goed afleesbaar display’, een ondersteuning die ‘direct start en stopt door gevoelige sensor’ en een ‘goede lage instap’. Daarnaast is de fiets scherp geprijsd.

 

De Ventoux Easy®: 5 sterren

De Ventoux Easy® komt weliswaar niet als winnaar uit de test, maar krijgt, net als de winnaar, wel vijf sterren qua beoordeling. De Ventoux Easy® heeft dit verdiend door onder andere het ‘fraaie display met veel extra informatie’, de ‘geluidloze motor met de ION-technologie’, en de ‘prima afwerking’.

 

De Milano E-go®: 4 sterren

De Milano E-go®, met vier sterren, op zijn beurt door ‘het nieuwe elektrische systeem van Bosch’, wat zorgt voor ondersteuning die onder alle omstandigheden zeer goed is. De conclusie luidt dat het een ‘prima rijdende fiets is met goede remmen en lage instap’. De Milano is met haar zeer scherpe prijs-kwaliteit en mooie styling een zeer populaire e-bike.

 

 

Twee Erkenningen Goed Industrieel Ontwerp (GIO) 2013

De nieuwe Aerflow kettingkast en de vernieuwde Batavus Mambo hebben een Erkenning voor Goed Industrieel (Nederlands) Ontwerp 2013 (GIO) gekregen. Een Erkenning vraagt méér dan alleen ‘mooi’ zijn. Ook belangrijk zijn functionaliteit, originaliteit, respect, gebruikswaarde en innovativiteit. Daarmee is het een brede waardering voor de commerciële kracht van een goed ontworpen product.

 

Innovatieve Aerflow

Subtiele details, die samen een uniek en aantrekkelijk totaalbeeld creëren. Dat is de gedachte achter de ontwikkeling van Batavus Aerflow: een serie van onderdelen die ronde vormen combineren met scherpe lijnen. Eén van deze onderdelen is de nieuwe Aerflow kettingkast. Het is de eerste dichte kettingkast met ranke lijnen, die de achtervork omsluit en toch open is van karakter. Dat is vooral te danken aan de opgetrokken kettinglijn en de compacte tunnel aan de bovenzijde.

 

De ketting wordt automatisch op spanning gehouden door een door AXA ontwikkelde innovatieve spanconstructie. De traditionele spanners op de achteras zijn daarbij behouden, om extra aanspannen mogelijk te maken en het wiel optimaal te kunnen positioneren. Deze constructie heeft gunstige effecten op de levensduur van ketting en tandwielen.

 

Batavus Mambo: lichter en sierlijker

De Mambo is al jaren een van de boegbeelden van Batavus en een toonbeeld van Dutch Design. Een sterke en elegante stadsfiets met karakteristieke vormen, waarbij de bagagedrager deel uitmaakt van het frame. Kan een sterk ontwerp nog beter? Met die vraag namen de designers van Batavus de Mambo nog eens goed onder de loep. Het resultaat is een fraai re-design, waarbij meerdere Aerflow onderdelen zijn toegepast. De nieuwe Mambo oogt daarmee ranker en lichter. Met een optimaal gebruiksgemak en verder verbeterde rijeigenschappen.

 

 

Fuego E-go® uitgeroepen tot Beste Koop

 De Consumentenbond heeft in 2013 een aantal elektrische fietsen aan een test onderworpen. De Batavus Fuego E-go® is, samen met vier andere fietsen, als Beste uit de Test gekomen. Daarnaast is de Batavus Fuego E-go® uitgeroepen tot Beste Koop.De Fuego E-go® was de enige fiets in de test met een verborgen accu, die in de kettingkast zit verwerkt. Met de accu laag in het frame is het volgens de Consumentenbond ook een stabiele, lichte fiets. 

 

Het testoordeel (8,0): "De Fuego is alleen in actieradius niet de beste, maar hij heeft dan in capaciteit ook niet de grootste accu aan boord. Vooral de ondersteuning is zeer goed en hij rijdt stabiel."

 

 

San Remo sterk uit de Toeractief test voor allround fietsen 

Uit de Toeractief test voor allround fietsen van de ANWB is de Batavus San Remo in het segment onder €1000,- ook zeer sterk uit de test gekomen. In het testoordeel valt te lezen dat de fiets op rijeigenschappen, comfort, uitrusting en afwerking zeer hoge scores haalt. "De fiets oogt modern, fris en vlot met zijn matte lakwerk. De San Remo voelt zeer solide aan. Opvallend zijn de balhoofdvering (headshock), de fraaie kabelgeleiding, de smalle achterdrager die bijdraagt aan de sportieve uitstraling en de comfortabele leren handvatten. De San Remo rijdt voortreffelijk."

 

De conclusie die wordt getrokken is: "De Batavus San Remo zal een heel breed publiek aanspreken; een kwaliteitsfiets met een eigentijdse uitstraling."

 

 

Ventoux Easy® hoogste score Plus Magazine e-biketest 2013

Voor de jaarlijkse fietstest van Plus Magazine zijn dit jaar dertien e-bikes getest door zes testrijders, onder begeleiding van de ervaren test-coördinator Jan Kampers. De Ventoux Easy® heeft met een 8,6 de hoogste score in de test behaald, net als twee andere fietsen.

 

Het testoordeel over de Ventoux Easy® is heel positief: 'De Ventoux is echt een topper in deze categorie. “Spannende fiets”, staat op een van de formulieren. De Ventoux rijdt zeer soepel en geluidloos. Midden op het stuur zit een duidelijke display met alle informatie. De knoppen direct aan de handel zijn eenvoudig te bedienen en de ondersteuning is met vijf standen heel goed te doseren, van rustig tot erg krachtig. Afremmen met de V-brakes moet je met beleid doen, want bij te hard knijpen is de rem een tikje agressief. Het schakelen is even wennen: dat luistert wel nauw. De 21 versnellingen zijn meer dan genoeg voor stevige heuvels. Het comfort krijgt plusjes: “prettige leren handgrepen”, “veel zitcomfort”, “stuurt fijn”.'

 

 

Goede scores voor de Mambo 7, Tourmalet en Garda E-go® in Telegraaf Fietstest 2013

De Nationale Fietstest van de Telegraaf vond dit jaar plaats onder leiding van Kees Bakker van de Fietsersbond en Gerard Kroon van de consumentenbond. De Mambo 7, Tourmalet en Garda E-go® kwamen goed uit de test.

 

Mambo 7

De Batavus Mambo 7 is mede als beste stadsfiets getest in de Nationale Telegraaf Fietstest voor stads- en toerfietsen. De reacties van het testpanel waren zeer lovend. De Batavus Mambo 7 heeft een sportieve uitstraling, vinden de leden van het team. Dorien Wittens spreekt van een goede prijs-kwaliteitverhouding. "Voor het bedrag dat je betaalt, krijg je meer dan voldoende plezier terug. Het valt me op dat hij erg licht trapt." Hans Wittens is te spreken over de directheid van de remmen en het prettige schakelmechanisme. Hij beoordeelt de fiets met goede cijfers. "Je rijdt er heerlijk mee weg, al in de eerste meters. Het is vooral een echte gezinsfiets"


Tourmalet

Binnen de toerfietsen is de Batavus Tourmalet ook goed getest en kwam op een gedeelde 2e plek uit. Enkele quotes: "Op de Batavus Tourmalet ervaar ik een veel fijnere zit; daarop zit ik rechter." Ook werd er gezegd: "Een heerlijke fiets, de zithouding die je erop aanneemt is heerlijk. De remhendels zijn misschien wat aan de korte kant, dat komt de veiligheid niet ten goede. Positief detail is de manier waarop de ketting – deels – is weggewerkt. Je hebt zo geen klem om de broekspijp nodig. Het bandenpompje is daarnaast keurig in de bagagedrager verwerkt en de derailleur wordt beschermd met een beugel. Aan veel aspecten is gedacht." 

 

Garda E-go®

Tijdens de Telegraaf e-biketest zijn zestien elektrische fietsen aan een onderzoek onderworpen door een testpanel. De Garda E-go® kreeg, net als een aantal andere modellen, 5 sterren. De eindconclusie van het testpanel was: "Uitstekende fiets met prima afmontage en zeer goede ondersteuning onder alle omstandigheden. Laag gewicht maar wel een vrij slap frame." Meer informatie vindt u in de fietsspecial van de Telegraaf.

 

 

San Remo gekozen tot Fiets van het Jaar 2013

Op 20 januari is tijdens de openingsbijeenkomst van de FietsVAK, een vakbeurs voor de tweewielerbranche, de ‘Fiets van het Jaar 2013’ bekendgemaakt. De Batavus San Remo kwam als winnaar uit de bus. Wij zijn er trots op dat we deze felbegeerde titel voor de vijfde keer in ontvangst mogen nemen. De Batavus San Remo is een veelzijdige en fraai gelijnde fiets.

 

De sportieve stadsfiets is afgemonteerd met uitsluitend hoogwaardige onderdelen, zoals een lichtgewicht veersysteem en de Shimano Nexus 8 Premium versnellingsnaaf. De V-brakes, naafdynamo, verstelbare stuurpen en veiligheidsslot maken de Batavus San Remo tot een alleskunner, geschikt voor zowel woon-werkverkeer als voor langere, recreatieve ritten. Zowel het dames- als herenmodel is verkrijgbaar in drie verschillende framematen in de kleurcombinatie donkergrijs/wit.