Nachtfietser doorkruist Nederland op Razer

Met de donkere dagen in het verschiet, wordt goede verlichting op de fiets weer een belangrijk onderwerp. Want fietsers moeten wel goed zichtbaar zijn voor auto’s en andere weggebruikers. Dat vindt de ANWB ook en daarom heeft zij de Lichtbrigade in het leven geroepen. Onder het motto ‘Straatverlichting aan? Fietsverlichting aan!’ organiseert de Lichtbrigade in oktober fietsverlichtingsacties door het hele land.


Volg de Nachtfietser!
Dit jaar is de Nachtfietser onderdeel van de Lichtbrigade. Op een speciale Batavus Razer trekt hij er in de nachtelijke uurtjes op uit en strijdt hij met de Lichtbrigade voor goed verlichte fietsers. Binnen een maand doorkruist hij heel Nederland en brengt hij op diverse manieren het belang van fietsverlichting onder de aandacht.

 

 

Op 19 oktober arriveert de Nachtfietser in Heerenveen en brengt hij een bezoek aan Batavus. Daar krijgt de Nachtfietser een duidelijk beeld van het belang van goede fietsverlichting voor Batavus. Hoe is dit in de afgelopen jaren ontwikkeld? Innoveert Batavus? Kun je fietsverlichting maken die nooit stuk gaat? In zijn zoektocht krijgt hij antwoord op deze vragen.


Reflecterende Razer
Met de goed verlichte Razer is de Nachtfietser in het donker in ieder geval goed zichtbaar. Daarnaast voorziet de Razer hem van extra power en comfort door de krachtige Yamaha middenmotor. Met de 400 Wh accu krijgt hij tijdens elke rit een steuntje in de rug. Meer informatie over de Razer vind je hier.

 

Meer lezen

  • Op de anwb.nl/lichtbrigade lees je meer over de Lichtbrigade, de Nachtfietser en hun acties.
  • En wil je de Nachtfietser bezoeken tijdens een van zijn 'Nachtiviteiten', kijk dan naar de route die hij fietst. Of lees het blog van Paul de Nachtfietser.
Meer nieuws

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste Batavus producten en het laatste Batavus nieuws? Schrijf je dan nu in!