Batavus levert nieuwe politie fiets

HEERENVEEN, 19 December 2019 – Vanaf 2020 rijdt de Nederlandse politie op Batavus-stadsfietsen van het model Dinsdag. De Batavus fietsen werden tijdens een uitgebreid Europees aanbestedingstraject gekozen om hun beste prijs/kwaliteitsverhouding in combinatie met het aantrekkelijke design. De fietsen worden allemaal in Heerenveen geproduceerd in onze Batavus fietsfabriek.

 

Snel en flexibel op een Batavus e-bike

De politie heeft in de aanbesteding nadrukkelijk gekeken naar e-bikes. In de stad beweegt een agent zich op een fiets snel en flexibel. Voor politiewerk is de fiets van grote toegevoegde waarde. Ontmoeten is belangrijk. Dat is toegankelijk op een fiets. Zien wat er gebeurt, horen wat er speelt en aanvoelen wat er nodig is op dat moment.

 

De Batavus Dinsdag politie fietsen en e-bikes worden geleverd in de bekende huisstijl met politiestriping als ook in een donkere lakkleur. 

 

Sten van der Ham, regionaal directeur Benelux Accell, waar het fietsmerk Batavus onder valt:  “We zijn erg trots op deze samenwerking waarbij onze fietsen bij mogen dragen aan de mobiliteit van de politie en daarmee aan de veiligheid van Nederland. Accell heeft meerdere topmerken onder één dak en dat samen met onze flexibiliteit om onze e-bikes en fietsen aan te passen aan de unieke wensen van de klant, maakt ons een sterke partner”.

 

Over Accell Group

Accell Group richt zich op de midden- en hogere segmenten van de markt voor fietsen, fietsonderdelen en -accessoires. We zijn Europees marktleider in elektrische fietsen en de Europese nummer twee in fietsonderdelen- en accessoires. Onze fietsen en aanverwante producten vinden hun weg naar dealers en consumenten in meer dan tachtig landen wereldwijd. Bekende fietsmerken van Accell Group zijn Batavus, Sparta, Koga, Haibike, Ghost, Lapierre, Raleigh en Winora. XLC is het merk voor fietsonderdelen- en accessoires. Verspreid over achttien landen werken circa 3.000 mensen bij Accell Group. In 2018 verkochten we circa 1,1 miljoen fietsen bij een omzet van meer dan € 1 miljard.

Meer nieuws