Fiets van de Zaak

Op de fiets naar je werk. Je blijft er fit door, het milieu vaart er wel bij én je hebt geen file- of parkeerproblemen. Woon-werkverkeer per fiets wordt gestimuleerd, maar het bedrijfsfietsenplan zoals het bestond is per 1 januari 2015 komen te vervallen. Heeft jouw werkgever gekozen voor het vergoeden van een fiets binnen de werkkostenregeling (WKR)? Zo niet, kaart dan de mogelijkheden binnen de werkkostenregeling, waaronder de Batavus ABC Bedrijfsfietsenregeling, eens bij je werkgever aan.

 

Er zijn verschillende opties voor jouw werkgever om jouw woon-werkverkeer op de fiets te bekostigen. Zo kan je werkgever jou een kilometervergoeding geven en een renteloze lening verstrekken. Een andere optie is de fiets te verstrekken via de werkkostenregeling (WKR). Wil je de mogelijkheden weten? We zetten ze graag even voor je op een rij.


Renteloze lening/kilometervergoeding

Je hebt dé ideale fiets gevonden om mee naar het werk te gaan. Maar die vind je wat te duur voor je eigen portemonnee. Dan kun je je werkgever vragen om een renteloze lening. Met de kilometervergoeding betaal je deze fiets dan terug. Je werkgever mag je een belastingvrije reiskostenvergoeding geven van €0,19 per kilometer. Zo betaal je wel heel sportief de fiets terug. Deze vergoeding en lening kan buiten de WKR om worden gegeven.


De werkkostenregeling

Via de werkkostenregeling (WKR) wordt het wel heel aantrekkelijk om voortaan de fiets te pakken. Zo kan je werkgever 1,2% van de loonsom besteden aan jouw woon-werkverkeer op de fiets.


Natuurlijk mag je werkgever ook je hele fiets vergoeden. Je fiets hoeft dan zelfs niet aan speciale eisen te voldoen. Zo beschik je als werknemer op een voordelige manier over een kwaliteitsfiets. Het mag zelfs een elektrische fiets zijn. Daarmee kom je altijd fris op je werk en geniet je in je vrije tijd van extra bewegingsvrijheid.

 

Het bedrag per fiets maakt hierbij niet uit. Dat is aan de werkgever. Er zit geen maximum van €750 meer op. Dé ideale, groene secundaire arbeidsvoorwaarde binnen de WKR.

 

Lease-fiets

Werkgevers mogen werknemers belastingvrij maximaal €0,19 per kilometer vergoeden voor woon-werkverkeer. Deze vergoeding kan ook worden gebruikt als verrekening met een maandelijks lease-bedrag.

 

Batavus ABC Bedrijfsfietsenregeling

Batavus ABC Bedrijfsfietsen voert al jaren het fietsplan uit voor diverse bedrijven, waarbij de juiste keuze in samenspraak met het bedrijf wordt gemaakt. Hieronder volgen een aantal mogelijkheden.

 
Lease een fiets

Tegen lage kosten krijg je de beschikking over een kwaliteitsfiets die past bij jouw wensen (operationele lease). Het maandelijkse bedrag wordt laag gehouden doordat de werknemer de (belastingvrije) vergoeding verrekent in het lease-bedrag. In samenwerking met onze lease-partners kan dit traject worden opgestart.


Stadsfiets of elektrische fiets?

In de Batavus ABC Bedrijfsfietsenregeling bestaat naast bijvoorbeeld een stadfiets of hybride fiets ook ruimte voor een elektrische fiets. Een uitkomst, zeker als je wat verder weg van je werk woont. Je fietst je fit, met een steuntje in je rug. Wel zo prettig bij tegenwind of als je een steile brug op moet. Voor elke berijder de juiste keuze.


Herkenbare bedrijfsfiets

Ben je trots op het bedrijf waar je werkt? Zou het dan niet geweldig zijn om dat uit te dragen met een echte, voor iedereen herkenbare, bedrijfsfiets? Bedrijfskleuren, logo, motto, internetadres, er is heel veel mogelijk. De ‘Tailor Made Batavus Business Bike’ noemen we dat. Leuk idee voor je eerstvolgende werkbespreking?


Fiets te huur

Werkzaam in de toerisme- en recreatiesector? Breng je baas op een briljant idee! Laat je bedrijf kennismaken met de Batavus Holiday. Die is zo ontwikkeld en gemaakt, dat ondernemers er optimaal en zorgeloos profijt van hebben. Meer omzet en de glimlach van klanten die zien dat er een fiets voor ze klaarstaat. De Batavus dealer informeert je graag over de mogelijkheden.

 

 

Meer weten?

Een fietsregeling op maat, waarmee je als werknemer op een voordelige manier over een kwaliteitsfiets beschikt. Een elektrische fiets voor als je wat verder van je werk woont. Bekijk de mogelijkheden op www.bedrijfsfietsen.nl of vraag informatie aan via bedrijfsfietsen@batavus.com.