Algemene voorwaarden

 1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op de “Batavus Design Challenge” (verder te noemen: Design Challenge). De Design Challenge wordt georganiseerd door het merk Batavus, onderdeel van Accell Nederland B.V. (Batavus) en Brandfighters B.V. (Brandfighters).

 

 1. Met de Batavus Design Challenge daagt Batavus Nederlandse ontwerpers uit om hun eigen Batavus Quip te designen. Het gaat hierbij niet om het opnieuw ontwerpen van de fiets, maar om een design dat kan worden uitgevoerd op de bestaande Batavus Quip. De Design Challenge vindt plaats op 9 januari in de De Fietser in Ede. Tijdens de Design Challenge krijgen tien geselecteerde deelnemers twee uur de tijd om een design te maken voor de Batavus Quip. De spelregels en restricties voor dit ontwerp worden op 9 januari ter plekke bekend gemaakt. Een vakjury selecteert vervolgens drie finalisten. Hun ontwerp zal op Facebook worden gedeeld. Het ontwerp met de meeste stemmen wint de hoofdprijs: zijn eigen ontworpen Batavus Quip, en een geldprijs van 750,- euro. Tevens zal de mogelijkheid worden onderzocht om het ontwerp daadwerkelijk in productie te brengen. Het ontwerp dat op de tweede plaats eindigt wint een nieuwe Batavus Quip en het ontwerp dat op de derde plaats eindigt wint een geldprijs van 300,- euro. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

 

 1. Ontwerpers kunnen zich van 20 november tot 8 december aanmelden om deel te nemen aan de Design Challenge.

 

 1. Batavus selecteert tien kandidaten die mogen deelnemen aan de Design Challenge op 9 januari in De Fietser in Ede.

 

 1. Om deel te mogen nemen aan de Design Challenge moet de ontwerper niet alleen digitaal kunnen ontwerpen, maar ook met fysieke middelen als verf, stiften, pen en papier overweg kunnen.

 

 1. Om deel te mogen nemen aan de Design Challenge moet de ontwerper op 9 januari beschikbaar zijn om deel te nemen aan de Design Challenge in De Fietser in Ede.

 

 1. Om deel te mogen nemen aan de Design Challenge, moet de deelnemer een minimumleeftijd hebben van 16 jaar en woonachtig zijn in Nederland. Alle andere aanmeldingen zijn uitgesloten van deelname.

 

 1. De deelnemers ontvangen de uitnodiging om deel te nemen aan de Design Challenge per e-mail voor 15 december 2017. Ook wanneer deelnemers niet worden uitgenodigd ontvangen zij voor 15 december een e-mail.

 

 1. De deelnemers worden door een vakjury geselecteerd op basis van motivatie, kwaliteit van porfolio en diversiteit. Over de selectie-uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

 

 1. Deelnemers zijn verplicht tot het verschaffen van correcte, actuele en complete informatie bij deelname aan de Design Challenge.

 

 1. Deelnemers worden via social media gepresenteerd op de kanalen van Batavus. Deelnemers gaan hiermee akkoord en zullen waar nodig een actieve bijdrage leveren met betrekking tot het delen van berichten.

 

 1. De Design Challenge wordt audio visueel geregistreerd en uitgezonden. Deelnemers aan de Design Challenge verlenen toestemming aan Batavus en Brandfighters voor de openbaarmaking en verveelvoudiging van de gemaakte beelden tijdens de Design Challenge.

 

 1. Als deelnemer aan de Design Challenge van 9 januari doet men afstand van alle rechten op het gemaakte ontwerp in de zin van de auteurswet zoals het auteursrecht en alle andere aanverwante of naburige rechten die men op het werk heeft. Als hij/zij hier niet mee akkoord gaat, is deelname aan Design Challenge niet mogelijk.

   

 1. Batavus behoudt zich het recht voor om de actievoorwaarden te wijzigen, op te schorten of te beëindigen.

 

 1. De persoonsgegevens die in het kader van de Design Challenge worden verkregen, worden alleen voor de desbetreffende actie gebruikt door Batavus en Brandfighters en worden niet verstrekt aan derden.

 

 1. In gevallen waarin deze voorwaarden niet voorzien zal een besluit worden genomen door Batavus.

 

 1. Op deze voorwaarden is Nederlands recht van toepassing.

 

 1. Aanmeldingen die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden kunnen worden uitgesloten van deelname.

 

 1. Door zich aan te melden voor de Design Challenge verklaart de deelnemer akkoord te gaan met de bovenstaande actievoorwaarden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.